Leírás
A sous vide (szuvidálás) francia kifejezés, a vákuum alatt való főzést jelenti. A kacsacomb filét befűszerezzük, légmentesen lezárjuk, majd forráspont alatti vízben, több órán keresztül állandó hőmérsékleten tartjuk. A szuvidálással elkészített ételek legnagyobb előnyeként kiemelhető, hogy a tápanyagok és a vitaminok jobban benne maradnak, valamint csupán pár perc eltelte alatt bőrének pirításával melegen fogyasztható. A kacsa egyik legközkedveltebb része a combja, amely filézve különösen ínyenc fogás. Egy jól átsütött, ropogósan omlós kacsacombnál kevés jobb dolog létezik! A fűszerezésért főképpen a négyféle bors pompás keveréke felel: feketebors, zöldbors, rózsabors, fehérbors. Érdemes mellé lilakáposztát és burgonya vagy édesburgonya pürét készíteni.
Elkészítés és felhasználás: A termék fogyasztása előtt alapos hőkezelés (sütés) szükséges!
Elkészítése javaslat: Minimális olajon egy felforrósított serpenyőbe tesszük a húst, mindkét oldalára kérget sütünk, majd folytatjuk az elkészítését. Figyeljük rá, mert hamar el tud készülni és már tálalható is. Jó étvágyat kívánunk!
Szállítási és tárolási hőmérséklet 0-5°C között.
Minőségét megőrzi: lásd a csomagoláson.
Származási hely: Magyarország, FELIR azonosító: AA6383628.
Gyártó és forgalmazó: Öreghegyi Kézműves Hús Kft.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energiatartalom | 579 KJ / 138 kcal |
Zsír | 6,08 g |
amelyből telített | 2,3 g |
Szénhidrát | 2,22 g |
amelyből cukor | 1,28 g |
Rost | 0 g |
Fehérje | 18,6 g |
Só | 1,26 g |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.