Description
A csécsi szalonna nevét egy hortobágyi böllérről, Csécsi Dénesről kaphatta, aki mesterművét formázott tokaszalonnából és hasaalja szalonnából készítette el. Az igazi, hamisítatlan csécsi szalonna pácolással és úgynevezett abálással (főzéssel) készül, tetejét aprított fokhagymával és pirospaprikával koronázzuk meg. Fontosnak tartjuk, hogy a gyártás során ne alkalmazzunk tartósítószert, érlelésgyorsító eljárásokat és minden esetben mellőzzük a mesterséges adalékanyagok használatát. Az őszi és téli hónapokban igazán közkedvelt, ajánljuk friss kenyérrel és lilahagymával fogyasztva.
Szállítási és tárolási hőmérséklet: 0-5°C között.
Elkészítés és felhasználás: A termék közvetlen fogyasztásra kész.
Minőségét megőrzi: lásd a csomagoláson.
Származási hely: Magyarország, FELIR azonosító: AA6383628.
Gyártó és forgalmazó: Öreghegyi Kézműves Hús Kft.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia | 1 323 KJ / 320kcal |
Zsír | 30 g |
amelyből telített | 12 g |
Szénhidrát | 0,5 g |
amelyből cukor | 0,5 g |
Rost | 0 g |
Fehérje | 12 g |
Só | 1 g |
Szücs Andrea –
Nagyon finom!