Leírás
A sous vide (szuvidálás) francia kifejezés, a vákuum alatt való főzést jelenti. A sertés tarja filét fűszerezzük, légmentesen lezárjuk, majd forráspont alatti vízben, több órán át állandó hőmérsékleten tartjuk. A szuvidálással elkészített ételek legnagyobb előnyeként kiemelhető, hogy a tápanyagok és a vitaminok jobban benne maradnak, valamint pár perc alatt készre süthetők. A tarja tulajdonképpen a sertés nyakhúsa, zsírtartalmának köszönhetően omlósra sül. A tarjafilére argentin fűszerkeverék kerül, amely ráerősít és kiemeli előnyeit. Olyan ízek játszanak ebben jelentős szerepet, mint a füstölt paprika, színes borskeverék, koriander vagy akár a cayenne bors.
Elkészítés és felhasználás: A termék fogyasztása előtt alapos hőkezelés (sütés) szükséges!
Elkészítése javaslat: Minimális olajon egy felforrósított serpenyőbe tesszük a húst, mindkét oldalára kérget sütünk, majd folytatjuk az elkészítését. Figyeljük rá, mert hamar el tud készülni és már tálalható is. Jó étvágyat kívánunk!
Szállítási és tárolási hőmérséklet 0-5°C között.
Minőségét megőrzi: lásd a csomagoláson.
Származási hely: Magyarország, FELIR azonosító: AA6383628.
Gyártó és forgalmazó: Öreghegyi Kézműves Hús Kft.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia | 547 KJ / 129 kcal |
Fehérje | 24,85 g |
Szénhidrát | 1,47 g |
amelyből cukor | 0,006 g |
Zsír | 2,7 g |
amelyből telített | 0,6 g |
Só | 1,94 g |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.