Leírás
A parasztsonkát a formázást követően, gondosan 6-8 héten keresztül pácoljuk. A megfelelő idő elteltét követően a terméket természetes füsttel, keményfán aranybarnára füstöljük. Itt azonban még nincs vége a folyamatnak, újabb több héten keresztül érleljük a kívánt ízhatás elérése érdekében. Fontosnak tartjuk, hogy a készítés során ne használjunk érlelésgyorsító eljárásokat és mellőzzük az adalékanyagokat. Összetevőit tekintve csupán két dologra van szükség, a sertés parasztsonkára és sóra. Így hagyományos ízvilágában a legjobban a húsjegyek fedezhetők fel, enyhe sóval és füsttel.
Húsvét alkalmával kifejezetten fenséges fogás tojással, mustárral, tormával, sós kaláccsal vagy önmagában fogyasztva is.
Szállítási és tárolási hőmérséklet: 20°C alatt, száraz, hűvös helyen.
Elkészítés és felhasználás: A termék nyersen vagy hőkezelve (főzve, sütve) is fogyasztható.
Minőségét megőrzi: lásd a csomagoláson.
Származási hely: Magyarország, FELIR azonosító: AA6383628.
Gyártó és forgalmazó: Öreghegyi Kézműves Hús Kft.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia | 900 KJ / 216 kcal |
Fehérje | 22 g |
Szénhidrát | 0,5 g |
amelyből cukor | 0,5 g |
Zsír | 14 g |
amelyből telített | 5,7 g |
Rost | 0 g |
Só | 4,7 g |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.