Leírás
Réges-régi hagyomány Magyarországon, hogy disznóvágáskor hurkát készítenek. Ahány tájegység, annyiféle változat, mi is megalkottuk az Öreghegyi-féle májas hurka receptúrát.
Májas hurkánk magas hústartalommal rendelkezik, amelyet őrölt feketeborssal, csemege paprikával, sóval és az ízvilágot megkoronázó majoránnával tesszünk teljessé.
Hogyan történjen a hurka sütése, hogy ne repedjen ki? A tepsiben úgy helyezzük el a hurkát, hogy ne érjenek egymáshoz ugyanis, ha összesülnek nagy eséllyel kirepedhetnek. A legjobb, ha nem melegítjük elő a sütőt, hanem együtt melegszenek fel. A hőfokot max. 160-170 fokra állítsuk, normál sütésre (ne legyen légkeveréses). Egy óra alatt kényelmesen elkészül és nincs más hátra, mint jó étvágyat kívánni!
Szállítási és tárolási hőmérséklet: 0-2°C között.
Elkészítés és felhasználás: A termék fogyasztása előtt alapos hőkezelés (sütés) szükséges!
Minőségét megőrzi: lásd a csomagoláson.
Származási hely: Magyarország, FELIR azonosító: AA6383628.
Gyártó és forgalmazó: Öreghegyi Kézműves Hús Kft.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia | 1 547 KJ / 374 kcal |
Fehérje | 14,6 g |
Szénhidrát | 1,3 g |
ebből cukor | 0 g |
Zsír | 34,5 g |
amelyből telített | 13,4 g |
Só | 2 g |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.