Tradiconális húsvéti sonkáink: mesterséges tartósítószermentesen, hónapok gondos munkája a legfinomabb ízekért!

Húsvéti sonkáink készítése nem ám gyerekjáték, rengeteg apró, de annál fontosabb részlet egymásra épülése, gondos odafigyelés és hosszú hónapok eredménye.

No de hogyan készítjük őket?

  • Húsvéti sonkáink azért is különlegesek, mert a hagyományos, kézműves sonkakészítési eljárást követjük, amelyet több generációra visszavezethetően használunk és tökéletesítettünk.
  • Fontos, hogy mi sosem használunk érlelésgyorsító eljárásokat, mesterséges adalékanyagokat vagy akár nitrites pác-sót. Érdekel miért nem? Erről itt írtunk részletesebben.
  • A húsvéti sonkákat 6-8 héten keresztül pácoljuk, majd ezt követően keményfán, természetes füsttel aranybarnára füstöljük.
  • Itt azonban még nincs vége, a kívánt ízhatás elérése érdekében több héten keresztül érleljük őket. A teljes folyamatot ide kattintva tudod elolvasni.
  • Mi már alig várjuk a húsvétot és a finomabbnál-finomabb falatokat.

Íme a gondosan készített húsvéti sonkáink jegyzéke:

       

Ahhoz is van ajánlásunk, hogy a hagyományos eljárással készült füstölt húsvéti sonkákat hogyan érdemes elkészíteni, a receptet ide kattintva tudod megnézni.

Ha Te is egy hagyományosan készített füstölt húsvéti sonka ízélményére vágysz, látogass el hozzánk! 

 

Látogass el

Hozzánk személyesen