Hogyan készítsd el a húsvéti sonkát, hogy szaftos és omlós legyen?

Megosztjuk veled bevált praktikáinkat, mi hogyan készítjük el a húsvéti füstölt sonkát.

  1. Az elkészítés előtti estén érdemes vízbe áztatni egész éjszakára a sonkát, ettől puhul kicsit és veszít a sótartalmából is.
  2. Másnap a füstölt sonkát egy fazékba helyezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi kényelmesen ellepi. Ezt követően tetszés szerint hozzátehetünk 4-5 gerezd fokhagymát, 1 db vöröshagymát, 1 db sárgarépát, 10-15 szem borsot és 4-5 db babérlevelet.
  3. Ha felforrt a víz, érdemes folyamatosan lehabozni, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve főzzük 1,5-2 órát.
  4. Érdemes ellenőrizni közben, hogy szükséges-e tovább főzni a sonkát vagy elkészültünk vele. Akkor jó a hús, ha már minden akadály nélkül könnyedén siklik benne a villa. Ha hagyjuk a főzőlevében kihűlni sokkal szaftosabb végeredményt nyerünk el.

+1 tipp: A főzőlevet később hasznosítani tudjuk tojásfőzéshez vagy akár levesek alapjaként.

Látogass el

Hozzánk személyesen