Miért válassz nitrites pác-só NÉLKÜLI termékeket?

A nitriteket tartalmazó pácok és sók általában az ételek tartósítására, színezésére és ízesítésére elterjedt módszer. Azonban, ha a nitriteket nagy mennyiségben fogyasztjuk, akkor egészségügyi problémákat is előidézhetnek.

Az egészségügyi világszervezet (WHO) több száz kutatást tartalmazó jelentése szerint, már napi 50 gramm ilyen típusú húsféle rendszeres fogyasztása növeli a daganatok kialakulásának esélyét. Mi több, összefüggésbe hozható a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának növekedésével is.

Éppen ezért érdemes megnézni a választandó termék összetevőinek listáját, hiszen fontos, hogy mérsékelten fogyasszuk/ kerüljük a nitrites termékek túlzott vagy rendszeres fogyasztását.

Mi az Öreghegyi Kézműves Húsnál elkötelezettek vagyunk hitvallásunk mellett, miszerint mellőzzük a mesterséges adalékanyagok, tartósítószerek és ízfokozók használatát termékeink elkészítése során. Hiszünk benne, hogy a természet adta kincsek a legjobbak, őseink tapasztalatait továbbfejlesztve törekszünk kitűnő minőségű termékeket előállítani, mellyel igazán nagy mosolyt csalhatunk elégedett vásárlóink arcára.

| Forrás: WHO, International Agency for Research on Cancer, 2018.

Látogass el

Hozzánk személyesen