Leírás
A sous vide (szuvidálás) francia kifejezés, a vákuum alatt való főzést jelenti. A szűzpecsenyét befűszerezzük, légmentesen lezárjuk, majd forráspont alatti vízben, több órán keresztül állandó hőmérsékleten tartjuk. A szuvidálással elkészített ételek legnagyobb előnyeként kiemelhető, hogy a tápanyagok és vitaminok jobban benne maradnak, valamint pár perc alatt készre süthetők. A végeredmény különösen ízletes és porhanyós lesz. A bacon minden húsételnek jól áll, nem kivétel ez alól a csirkecomb filé sem, amelyet ebbe a bundába bújtatunk. Hab a tortán, hogy mindezt magyaros fűszerkeverékbe pácoljuk, így kerülnek rá a megkerülhetetlenül jellegzetes hazai ízek: a pirospaprika, a fokhagyma, a vöröshagyma, a feketebors, valamint a római kömény.
Elkészítés és felhasználás: A termék fogyasztása előtt alapos hőkezelés (sütés) szükséges!
Elkészítése javaslat: Minimális olajon egy felforrósított serpenyőbe tesszük a húst, mindkét oldalára kérget sütünk, majd folytatjuk az elkészítését. Figyeljük rá, mert hamar el tud készülni és már tálalható is. Jó étvágyat kívánunk!
Szállítási és tárolási hőmérséklet 0-5°C között.
Minőségét megőrzi: lásd a csomagoláson.
Származási hely: Magyarország, FELIR azonosító: AA6383628.
Gyártó és forgalmazó: Öreghegyi Kézműves Hús Kft.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia | 119 kcal |
Fehérje | 19,6 g |
Szénhidrát | 1,09 g |
amelyből cukor | 0,39 g |
Zsír | 4 g |
amelyből telített | 1 g |
Rost | 0 g |
Só | 1,94 g |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.