Ropogós szilveszteri malacsült? Ki kell próbálnod!

A malacsült az év bármelyik szakában remek választás, Szilveszterkor pedig egyenesen kötelező! Hiszen ismered az újévi babonát, a malac "előretúrja" a szerencsét, alapozd meg a jövő évedet eme remek étel elkészítésével!

Mire van szükséged az elkészítéséhez? Íme a hozzávalók listája:

  • 1 db 1,5-2 kg-os választott malachús
  • 2 evőkanál sertészsír/mangalicazsír
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál mustár
  • 250 ml sör

A ropogós malacsült elkészítése:

  1.  A malacsült esetében először egy aprítógépbe tesszük az egyik vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, a zsírt, a mustárt, fél ág rozmaringot és egy ág kakukkfüvet a száruk nélkül, felöntjük 100 ml sörrel és krémesre zúzzuk.
  2.  A húst a bőrös felén kb 2-3 cm-enként beirdaljuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. Egészben sült húsoknál ne féljünk a sózástól. A megmaradt hagymát fél centi vastagon felkarikázzuk és a tepsi aljába fektetjük.
  3.  A hús alsó, nem bőrös részét bekenjük a krémmel és letakarva egy egész éjszakára a hűtőbe tehetjük, hogy az ízek még inkább összeérjenek, de akár egyből is megsüthetjük.
  4.  A tepsibe dobjuk a megmaradt kakukkfüvet és rozmaringot, 2 gerezd fokhagymát, majd ráöntjük a maradék sört és a bőrös felével lefelé, 160 fokra előmelegített sütőben, alufólia alatt 2 órát sütjük az oldalast. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát, megfordítjuk a húst, hogy a bőrös rész kerüljön felülre és szintén 160 fokon további 1 órát sütjük.
  5. Míg a hús sül, közben elkészíthetjük a tetszőlegesen köretet, mint például hagymás-szalonnás törtkrumplit, krumplipürét/édesburgonyapürét, sültkrumplit vagy akár rizst. Érdemes hozzá savanyúságot is választani, üzletünkbe ellátogatva nemcsak isteni malacsültnek valót, de savanyúságok közül is tudsz válogatni.

Nincs más hátra, mint Jó Étvágyat kívánni!

Látogass el

Hozzánk személyesen