Jamie Oliver kedvence: A tökéletes karácsonyi bébipulyka recept

Karácsonykor mindenki szeretné a családját a legfinomabb ételekkel elkápráztatni. Ebben a bejegyzésben Jamie Oliver egyik kedvenc receptjét, a karácsonyi bébipulykát mutatom be, amely garantáltan mindenkit lenyűgöz az ünnepi asztalnál.

  1. A bébipulykát már a sütés előtti napon befűszerezhetjük, hogy minél jobban átérjék a fűszerek. A bőrét lazítsuk fel a lehető legtöbb helyen, és fokhagymával, sóval, borssal és petrezselyemmel készült fűszervajjal tömjük tele a bőr alatti részt. Arra nem árt figyelni, hogy különösen a mellrésznél a bőr ne szakadjon fel, ugyanis akkor a fűszervaj ki fog folyni a pulykából.
  2. A belsejét is sózzuk, borsozzuk és rakjunk bele 6-7 gerezd fokhagymát, egy fej hagymát és egy fél citromot. 5-6 evőkanálnyi fűszervajat dörzsöljünk bele a bőrébe, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
  3. Ha ezzel megvagyunk, akkor a pulyka mehet is a 220 fokra előmelegített sütőbe 20 percre, ez elég lesz ahhoz, hogy egy kevés pecsenyelé kerüljön a tepsi aljára, amit aztán a 20 perc lejárta után rálocsolunk a pulykára.
  4. A mellrészt letakarjuk baconszalonnával, hogy sütés közben ne száradjon ki, majd 180 fokra levesszük a sütési hőfokot, és kilónként fél órán át sütjük. Közben 20-30 percenként locsolgatjuk, hogy ne száradjon ki.
  5. A sütési idő lejártakor ellenőrizzük a pulykát, hogy teljesen átsült-e. Ha szükséges még további 20-25 percig érdemes folytatni.

Készítsd el ezt a csodálatos bébipulykát, és varázsolj egy felejthetetlen ünnepi vacsorát! Jó étvágyat kívánunk!

Látogass el

Hozzánk személyesen