A tökéletes karácsonyi ínyencség: otthon elkészített hízott, extra libamáj/kacsamáj

A zsírjában sült hízott extra libamáj/kacsamáj egy igazi ínyenc fogás, amely karácsonykor is remek választás. Lássuk, hogyan készíthetjük el ezt a finomságot!

Hozzávalók:

  • 500 g extra libamáj/kacsamáj
  • 500 g libazsír/kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 l tej

Elkészítés:

  • A májat legalább 2 órára, de akár egy éjszakára, tejbe áztatjuk és hűtőbe tesszük.
  • Sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, és egy papírtörlővel letörölgetjük róla a tejet. A zsírt felhevítjük egy lábasban, és beletesszük a májat. A hőfokot alacsonyra véve, 10 percig hagyjuk sülni.
  • Ezután óvatosan megfordítjuk, mellészórjuk a fokhagymát és a félbevágott vöröshagymát és további 10 percig sütjük, de ezúttal lefedjük a lábost. Ha letelt az idő, egy hőálló tálba tesszük a májat, a zsírt pedig rászűrjük a tetejére. Hagyjuk kihűlni, azután hűtőben tároljuk.
  • Nincs más hátra, mint jó étvágyat kívánni, fogyasszátok egészséggel!

Látogass el

Hozzánk személyesen