A karácsonyi asztal királya: Wellington bélszín recept

Az ünnepi készülődés közben a karácsonyi menü összeállítása gyakran fejtörést okozhat. Ha valami különleges, ínyenc fogással szeretnéd meglepni a családot és a vendégeket, akkor a Wellington bélszín a tökéletes választás. Ez az elegáns és ízletes étel nemcsak a szemet gyönyörködteti, de az ízlelőbimbókat is elkápráztatja.

Hozzávalók:

  • 1 kg bélszín
  • 1tk őrölt fekete bors
  • 1tk mustár
  • olaj
  • 50 dkg fagyasztott leveles vajastészta
  • liszt
  • 1db tojás
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1tk só
  • 0,5tk őrölt fekete bors
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

  • A bélszínt éles késsel lehártyázzuk, a borssal és a mustárral jól bedörzsöljük, majd egy akkora tálba tesszük, amekkorába éppen belefér. Annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi, és letakarva érleljük a hűtőszekrényben 3-4 napig.
  • A kissé lecsöpögtetett érlelt bélszínt kb. 1 tk sóval bedörzsöljük. A pácoláshoz használt olajból serpenyőben felforrósítunk egy keveset, és körbepirítjuk rajta a húst 7-8 perc alatt. Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd folpakba csomagoljuk, és jól behűtjük.
  • A vajas tésztát szobahőmérsékleten felengedjük. A megtisztított gombát és hagymát lereszeljük vagy nagyon finomra vágjuk, és a hús pácolásához használt 3-4 ek olajon keverés közben addig pirítjuk, amíg a leve el nem fő. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, és a morzsával együtt rövid ideig tovább pirítjuk. Végül ráöntjük a 2 db felvert tojást, és dermedésig sütjük. A tűzről lehúzva a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
  • A tésztát enyhén meglisztezett deszkán 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk.
  • Az elősütött húst körbetapasztjuk a gombapéppel, és a tészta közepére helyezzük. Minden oldalról jól megkenjük az elkevert tojással, majd ráhajtjuk a tésztát és az illesztéssel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A maradék felvert tojással bekenjük, villával pár helyen megszurkáljuk és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  • Tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük, végül ujjnyi vastagon felszeleteljük. Főtt burgonyával, krumplipürével vagy zöldségkörettel tálalhatjuk is
Készítsd el ezt a lenyűgöző ételt, és tedd felejthetetlenné a karácsonyi vacsorát! Jó étvágyat kívánunk!

Látogass el

Hozzánk személyesen