A Charolais marha – A gasztronómia rejtett gyöngyszeme

Gasztronómiai utazásunkon ma egy különleges fajtát mutatok be nektek: a charolais marhát. Ismerjük meg közelebbről ezt a különleges fajtát, amely a világ vezető főszakácsai számára is inspirációt jelent, és megtudhatjuk, miért vált az Angus és a Limousine marhák mellett a gourmet konyha egyik kedvencévé.

 

A Charolais marha története és jellemzői:

A Charolais, egy francia eredetű marhafajta, a 18. században alakult ki. Eredetileg hármas hasznosítású volt, de a 20. század elejére kizárólag húshasznúvá vált. E fajta könnyen kezelhető, nyugodt természetű, és kiemelkedik magas színhús arányával. A faggyúsodása kismértékű még nagy súlyban is, ami a fajta egyre növekvő népszerűségéhez vezetett szerte a világon.

     

A Charolais húsának előnyei:

A charolais hús telt ízvilágú és rendkívül puha, ezáltal kielégíti a legmagasabb ízletes húsok iránti igényeket is. Nem meglepő, hogy a világ ötcsillagos minősítésű főszakácsai is előszeretettel dolgoznak vele.

Fedezd fel te is a Charolais marhahús ízletes világát, és tapasztald meg, miért tartják a szakértők az egyik legkiválóbb választásnak. 

Látogass el

Hozzánk személyesen