Hogyan süssük a hurkát, hogy ne repedjen ki?
2024. november 24.
Pelyhe-Juhász Dóra Tünde
2022.10.25.
Márton-napra gondolván, mindig a jóízű és gazdag falatozás, vígasság jut eszünkbe. A Márton-napi hagyományok és szokások sok helyen élnek még, ilyenkor rendszeresek a lakomák, vásárok és bálok. Tartja a mondás: „aki Márton napján libát nem eszik, az egész évben át éhezik.”
Megosztjuk a praktikánkat, hogyan lehet olyan istenien ropogós, és omlós liba és kacsacombot sütni, hogy garantáltan mindenki megnyalja mind a tíz ujját utána!
A sütésre előkészített, megtisztított kacsacombok bőrét egy éles késsel határozott mozdulatokkal bekockázzuk.
A kacsa és libacomb is káprázatosan finom, párolt lilakáposztával és krumplipürével elkészítve.
Ha Te is kedvet kaptál, nálunk betudod szerezni a Márton-napi lakomádhoz szükséges alapanyagokat, legyen szó libáról vagy kacsáról!
Fogyasszátok tetszésetek szerint, jó étvágyat kívánunk!
2024. november 24.
2024. november 02.