Porchetta recept – Ropogós bőr, fűszeres ízek
2024. december 27.
Pelyhe-Juhász Dóra Tünde
2022.07.25.
Világszerte a legjobb éttermekben, a legelismertebb séfek, egyik kedvenc módszere a sous-vide (szuvidálás). Az eljárás lényege, hogy a húsokat egy légmenetesen zárt, forráspont alatti vízben, több órán keresztül állandó hőmérsékleten tartjuk. Ez adja a készre sütött húsok pikantériáját. A szuvidálás legfőbb előnyeiként kiemelendő, hogy az ételben a tápanyagok és a vitaminok jobban benne maradnak, pár perc alatt készre süthető, a végeredmény pedig magáért beszél, ízletes és porhanyós!
A szuvidálás által az étel kíméletesen, de alaposan megfő. Ha például grillezünk, akkor a hús közepe kevésbé sül át, mint a széle. Szuvidálás során az egész hús egyenletesen készül el a hosszú ideig tartó főzés során, ami megfelelően puhává teszi az ételt. Mi a húsikat szuvidálással előkészítjük, így neked csupán pár perc alatt készre kell sütnöd! A tányérodra pedig vitaminokban és tápanyagokban gazdag, hihetetlenül omlós és zamatos étel kerül. Ha szívesen megkóstolnád, az Öreghegyi Kézműves Hús üzletében és webshopunkon böngészve számos fűszerezéssel és hústípusból tudsz választani!
2024. december 27.
2024. november 24.
2025.01.01.-2025.01.08. között üzletünk zárva tart és házhozszállításunk szabadság miatt szünetel. Várunk szeretettel újra 2025.01.09-től!