A tökéletes natúr csirkemell sütése

A csirkemell nem véletlen a húsételek egyik sztárja, elkészítési lehetőségeinek csak a képzelet szab határt. Megmutatjuk nektek, hogyan készítjük el igazán szaftosra és omlósra a natúr csirkemellet.

A tökéletes csirkemell sütése

  1. Alaposan sózzuk és borsozzuk a 2-4 db 25 dkg-os csirkemellek mindkét oldalát.
  2. Egy serpenyőbe tesszük őket és kb. fél percenként forgatjuk, míg szép kérget sütünk rá. A csirkemell mérettől függően min. 6-8 percet érdemes sütni. Ha úgy látod, még kis időre lenne szüksége, picit süsd még.
  3. Ha kialakult a kéreg, 160 fokra előmelegített sütőbe, hőlégkeverésen sütjük 15 percig.
  4. Ha letelt az idő kivesszük a melleket, a korábban használt serpenyőt pedig ismét felforrósítva, felolvasztunk benne egy nagy evőkanálnyi vajat, 2 kis ág kakukkfűvel és egy összeroppantott fokhagymával, és persze a sütőből kivett csirkemellekből kifolyt szaftot is hozzáöntjük. A fokhagyma minden ételt megkoronáz.
  5. A csirkemelleket gyorsan átforgatjuk, és egy kanállal locsolgatjuk a fűszeres vajjal, míg mindenhol jól bevonja az ízletes szaft.
Jó étvágyat kívánunk!

Látogass el

Hozzánk személyesen